Szárazépítészeti Design

Esővízgyűjtő házilag a környezettudatosság jegyében (8 kép)

Esővizet gyűjteni több szempontból is megéri: pénzt lehet spórolni vele, határozottan környezetbarát cselekedet és a nyári szárazság idején kiváló vízforrást biztosít szomjazó növényeinknek, amikor esetleg vízkorlátozást vezetnek be a nagy melegre való tekintettel. Az esővíz gyűjtésére többféle, készen kapható eszköz is rendelkezésre áll, de miért ne csinálhatnánk ezt is házilag, olcsón, néhány egyszerű alapanyag felhasználásával?… Tovább »

TOP10 – Csodás vidéki stílusú fürdőszobai terek (10 kép)

A fürdőszoba fontos része a lakásnak: itt tisztálkodunk, itt készülődünk reggelente, hogy a legjobb formában lépjünk a világ elé, esténként itt mossuk le magunkról a port és izzadságot egy-egy fárasztó nap után, sőt relaxálhatunk és fel is töltődhetünk ebben a helyiségben, ha megfelelőek a körülmények. Mindezeket figyelembe véve a funkcionalitáson túl érdemes figyelmet fordítani a… Tovább »

TOP10 – Csodálatos mediterrán-vidékies konyhák (10 kép)

Lehet egy konyha kicsi vagy nagy, világos vagy sötét, ultramodern vagy kissé elavult, esetleg felújításra szoruló, mindenképpen az életünk része. Míg korábban az otthonok egyik legjelentéktelenebb helyiségének számított, mára rangot kapott: a közös főzés-közös evés, mint társasági esemény elterjedésének köszönhetően közösségi színtérré lépett elő. A mai válogatásban vidékies-mediterrán hangulatú konyhák kerülnek terítékre. Mindkét stílus esetén… Tovább »

Vadregényes luxus nyaraló az erdő szélén (18 kép)

Mindenkinek az életében eljön a pillanat, amikor arra vágyik, hogy távol a város zajától, egy zöldellő erdő közepén építse fel álmai otthonát vagy nyaralóját. Az Egyesült Államokbeli Crow’s Nest Residence (Sugar Bowl, Kalifornia) pontosan ilyen: a BVC Architects által tervezett 520 négyzetméteres lakóépület az ideális hely, ha valaki csendre, nyugalomra, kikapcsolódásra vágyik, akár télen, akár… Tovább »

Mesés otthon vidéken – ahol teret hódított a fehér és a fafelület (14 kép)

Bemutatásra kerül most egy első látásra már szerelembe esős – vidéki kertes otthon, melyet a Modern Organic Interiors valósított meg a megrendelői számára.A fehér alapszínszín keverése dominánsabb természetes színekkel, a napsütötte tágas terek, a modern-klasszikus lakberendezés és a római roló imádatának együttes ötvözeteként született meg ez a kedves családi fészek.Nézz végig, ámulj és ess bátran szerelembe! Áruld el, neked melyik lett a… Tovább »

270 éves épület elképesztő átalakulása egy mediterrán-rusztikus stílusú gyöngyszemmé (28 kép)

A 1746-ben épített épület rusztikus kőfalai közé álmodott Paolo Fracasso építész egy luxus szállodai környezetet olaszországi Martanoba.Így született meg a Relais Masseria CapasaA terekben harmonikusan egymásra talál a letisztult színvilág, a tradicionális építészet, a mediterrán hangulat, a rusztikus stílusvilág és a modernitás. Elképesztő szépségét egyedi megvilágítási megoldásokkal és design lámpák által még jobban kiemelik.        .        Ha tetszett az… Tovább »

Tennessee-i káprázatos vidéki otthon (11 kép)

Ezt a számomra csodás otthont vidékies stílusban Austin Bryant Moore rendezte be egy tennessee-iben élő család számára. Ha tetszett az összeállításunk, akkor bátran csatlakozz a Szárazépitészeti Design népes táborához, melyet ITT is megtehetsz. Így nem maradsz le a mesés otthontúráinkról, kreatív lakberendezési ötleteinkről, inspiráló blogbejegyzéseinkről sem! Köszönöm!... Tovább »

Új-Zélandon épült letisztult családi otthon (20 kép)

Ez a kortárs családi otthon az Új-Zélandi Snells Beach-en található, melyet a Glamuzina Paterson építésziroda tervezett egy öt tagú család számára. A Brick Bay House egy építészeti tanulmány, mely bemutatja a lakótér és külső környezeti táj közvetlen és közvetett elválaszthatatlan kapcsolatát. Az épület külső jegyeit tekintve inkább egy L alakú mezőgazdasági épületre “Elegant Shed” hasonlít, mely  az adott táj lankás domborzatán… Tovább »

Az erdő szélén és a háborítatlan hegyek fogságában épült egy mesés otthon – Sun Valley (10 kép)

Megunva a minnesotai városi miliőt és egy hatalmasat gondolva, életmódot változtatva költöztek az erdőkkel borított Sun Valley-be, mely Idaho államban fekszik. Felkérték a Miller Architecture csapatát, hogy teremtsenek számukra egy csodás otthont. A helyszín tökéletes választás volt, hisz számos szabadidős tevékenység végezhető mesés környezeteben – lehetőséget ad a környéken túrázásra és a körülölelő hegyeken akár síelni… Tovább »

Vonatvagonból vadregényes nyaraló (15 kép)

A texasi Uvalde külterületén találhatunk egy áramvonalas vonatfülkét, mely egy fedett acélszerkezetes betonbölcsőn díszeleg. A család hétvégi pihenésként lejárt horgászni, vadászni Nueces folyóhoz így elérkezettnek érezték az időt arra, hogy egy nyaralót építsenek erre a vidékre. Andrew Hinman építész és csapata a megkeresés után alaposan tanulmányozta a környezeti adottságokat, a folyó évszak szerinti változásait, a talajszerkezetet, így született meg… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!