Szárazépítészeti Design

Ültessünk virágot szekrénybe, avagy újragondolt tárgyak a kertben (47 kép)

Hány virágcserepet vettél már életedben és hány tetszett úgy isten igazából, aminek az ára is megfizethető volt? Valljuk be őszintén a virágcserép vagy olcsó és csúnyácska vagy drága és szép. A virágokat viszont el kell ültetni valamibe, mert csak úgy szabadon nem nőhetnek az erkélyen, balkonon, de néha még a kertben is jobb, ha tartóba… Tovább »

15 négyzetméteren is van élet – fiatalos lakás életkezdőknek (16 kép)

Mini lakásokat bemutató otthontúránk következő állomása egy apró, igen apró, mindössze 15 négyzetméteres lakás. A tervezőknek ebben a pici térben kellett helyet találni minden lényeges funkciónak: a küldetés sikerült, van nappali/háló, konyha, fürdő és a tárolás is megoldott. Az alaprajzon jól látszik, hogy a berendezésnél igyekeztek elkerülni a térben álló bútorok használatát, minden a fal… Tovább »

Micro loft lakás természetes nyersfa ölelésében (7 kép alaprajzzal)

Nagyon sokféle kisméretű lakás létezik: van, ahol az alaprajz lehetővé teszi, hogy a tervezők egy síkra koncentrálva tervezzenek meg minden funkciót, létezik azonban olyan otthon is, ahol muszáj megtörni a teret, így kihasználva a vertikális terjeszkedés nyújtotta lehetőségeket. Gyakori megoldás, hogy a hálóhelyiséget az ilyen apró lakóterekben galériára helyezik. Adrian Iancu látványtervező is ezt a… Tovább »

Építsünk fészert raklapból! (13 kép)

Hatalmas divat manapság a raklapok újrahasznosítása, átalakítása bútorrá, konyhai kiegészítővé, tárolórendszerré stb. Felsorolni is nehéz felhasználásának számtalan kreatív módját. Ha már annyi mindent csinálnak ebből az univerzálisan használható termékből, miért ne készülhetne belőle valami igazán impozáns, komplex darab, mondjuk egy fészer tüzifatárolóval? A képeken bemutatott 15 négyzetméteres, igényesen megépített házikó összes fala és a tetőszerkezete… Tovább »

46. heti TOP 10 – Feminista boudoirok és gardróbok (10 kép)

VASÁRNAP (november 16.) 46. hét – BOUDOIR TOP 10 Ma a Nők megszentségtelenítetlen szentélyének terében nézelődünk, hol mindennap szexivé, még szebbé és ellenállhatatlanul vonzóvá varázsolhatjuk magunkat. Ez a válogatás is a Houzz.com oldal elképesztő gyűjteményének a része. Kellemes nézelődést hozzá! Ha tetszett az összeállításunk, akkor bátran csatlakozz a Szárazépitészeti Design népes táborához, melyet ITT is megtehetsz. Így nem maradsz le a mesés otthontúráinkról, kreatív lakberendezési ötleteinkről, inspiráló blogbejegyzéseinkről sem!… Tovább »

Lépcső alatti térkihasználás – Mamm-Design által (6 kép)

Általában kihasználatlanul hagyjuk a lépcső alatti teret, vagyis komoly fejtörést okoz célszerű használata. A Mamm-Design egy egyszerű koncepciót kivitelezett ház-házban elven, és egy barkácsteret hozott létre ebben a dupla ferde síkban. Hiszen ha alaposabban átnézzük a képeket, akkor észrevehetjük, hogy ez a tér a meg lett növelve egy nyitható nyílászáróval a kültér felé. Kiviteleztetnéd az otthonodban? Egy varrós-öltögetős-olvasós… Tovább »

Rend a lelke mindennek – a konyhában is! Miként? Hogyan? (10 kép)

Tárolás és rendszerezés – EZ minden rend fő alapköve. Nincs mellébeszélés, ennek hiányában csak rövid ideig uralhatjuk a tér káoszát. Ha ezt nem teremtjük meg egy helységben, akkor soha nem is leszünk elégedettek. Felesleges időt pazarlunk a keresgélésre, hogy hová is tettem anno; illetve ez az elpakolásnál is hasonló gondot okoz számunkra. Most a konyhai térre… Tovább »

Egy luxus kastélyi stílus Angliából (20 kép)

Egy 6000 négyzetméternyi területen fekvő ingatlan teljes átváltozása Roselind Wilson Design által, mely a korabeli londoni Mansoin háztömbben található. A komplex belsőépítészeti tervezet a megrendelő különleges egyéni igényeit kitűzve alkotott egy fényűző kortárs, minden igényt luxus színvonalon kiszolgáló otthont.                                  … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!