Szárazépítészeti Design

Elképesztő ötletek – Régi kádak új élete (32 kép)

Ha új használati tárgyat veszünk, akkor a régitől igyekszünk mielőbb megszabadulni, hogy legyen helyünk hova tenni a friss szerzeményt. De vannak olyan tárgyak, amelyek olyannyira a szívünkhöz nőttek, hogy a szemétdomb helyett méltóbb véget képzelünk el nekik. Ki mondta, hogy egy tárgy csak egy funkciónak felelhet meg? Miért ne lehetne például egy kiszuperált kádat újrahasznosítani,… Tovább »

TOP10 – Csodálatos mediterrán-vidékies konyhák (10 kép)

Lehet egy konyha kicsi vagy nagy, világos vagy sötét, ultramodern vagy kissé elavult, esetleg felújításra szoruló, mindenképpen az életünk része. Míg korábban az otthonok egyik legjelentéktelenebb helyiségének számított, mára rangot kapott: a közös főzés-közös evés, mint társasági esemény elterjedésének köszönhetően közösségi színtérré lépett elő. A mai válogatásban vidékies-mediterrán hangulatú konyhák kerülnek terítékre. Mindkét stílus esetén… Tovább »

Mesebeli spanyol rusztikus szálloda LOVE – ENJOY – SMILE – RELAX lakosztályokkal (32 kép)

Ez egy vidéki kicsiny szálloda a spanyolországi Regencós városkában, melynek épülete 1704 körül épülhetett. A jelenlegi arculatát a Coblonal Arquitectura tervezte megbízói számára.Can Casi-ban 4 nagyon különleges lakosztály került kialakításra, melynek egy-egy pozitív érzés nevét adták: LOVE – ENJOY – SMILE – RELAXA névadó helyiségeken belül próbálták az érzéseket vizuálisan is megjeleníteni a térben, mind anyagában mind színeiben, természetesen szem előtt tartva a… Tovább »

270 éves épület elképesztő átalakulása egy mediterrán-rusztikus stílusú gyöngyszemmé (28 kép)

A 1746-ben épített épület rusztikus kőfalai közé álmodott Paolo Fracasso építész egy luxus szállodai környezetet olaszországi Martanoba.Így született meg a Relais Masseria CapasaA terekben harmonikusan egymásra talál a letisztult színvilág, a tradicionális építészet, a mediterrán hangulat, a rusztikus stílusvilág és a modernitás. Elképesztő szépségét egyedi megvilágítási megoldásokkal és design lámpák által még jobban kiemelik.        .        Ha tetszett az… Tovább »

Vadnyugati modern otthon festményeket megszégyenítő panorámával (23 kép)

Bemutatásra kerül most egy elképesztő kortárs családiház, mely az amerikai vadnyugat kalandokkal tűzdelt dombjain fekszik. A nyers – rusztikus anyaghasználat, a hatalmas üvegfelületek, az indusztrális és modern lakberendezés együttes ötvözeteként született meg ez az otthon, melyet a Hoyt Architects és a CTA Architects közös munka eredményeként valósított meg a megrendelők számára. Ha tetszett az összeállításunk, akkor bátran csatlakozz a Szárazépitészeti Design népes táborához, melyet ITT is megtehetsz.Így nem maradsz le… Tovább »

Az erdő szélén és a háborítatlan hegyek fogságában épült egy mesés otthon – Sun Valley (10 kép)

Megunva a minnesotai városi miliőt és egy hatalmasat gondolva, életmódot változtatva költöztek az erdőkkel borított Sun Valley-be, mely Idaho államban fekszik. Felkérték a Miller Architecture csapatát, hogy teremtsenek számukra egy csodás otthont. A helyszín tökéletes választás volt, hisz számos szabadidős tevékenység végezhető mesés környezeteben – lehetőséget ad a környéken túrázásra és a körülölelő hegyeken akár síelni… Tovább »

Provance-i csodálatos francia birtok Scottsdale-ben (15 kép)

David Michael Miller Associates munkái közé tartozik ez a szép vidéki francia birtok, melynek pikantériája, hogy az arizonai Scottsdale-ban található. Az otthont újonnan építették, melynél hűen követték a Dél-Franciaországra jellemző provance-i építészeti és lakberendezési stílust. Hatását még jobban erősítette, hogy számos alapanyag beszerzési lelőhelye is innen származik. Belépve az otthon ajtaján egy vidéki időutazásban veszünk részt,… Tovább »

Vadnyugati sziklás kanyonban épült elképesztő otthon (13 kép)

Ezt a bámulatos otthont 2012-ben tervezte Renée Del Gaudio építész, mely a coloradói Boulder sziklás kanyonban helyezkedik el. Néhány évvel ezelőtt még ezen a területen fenyőfákkal teli sűrű erdő zöldelt, mely 2010 tavaszán a tűz martalékává vált. Az erdőtűz átterjedt még több száz otthonra is, így hatalmas pusztítást hagyott maga után. Ezáltal egy teljesen új felszín… Tovább »

Fényűző rusztikus villa Arizonából (32 kép)

Fényűző rusztikus otthont építette a Red Rock Team, belsőépítészet és lakberendezés Angelica Henry Design kezeit dicséri. Fényképész:  Michael Woodall Ha tetszett az összeállításunk, akkor bátran csatlakozz a Szárazépitészeti Design népes táborához, melyet ITT is megtehetsz. Így nem maradsz le a mesés otthontúráinkról, kreatív lakberendezési ötleteinkről, inspiráló blogbejegyzéseinkről sem! Köszönöm!... Tovább »

Téli vakáció a sacramentoi hegyek között (25 kép)

Egy luxus téli pihenőhely a hegyek között. A felhasznált anyagokat a rusztikusság jellemzi, a hasított kövek, durván csiszolt fafelületek, a kovácsoltvas és a bőr látványa csak erősíti ezeket a jegyeket. Álmodozz bátran és barangoljunk együtt ezekben a látványos terekben! Projekt:  High Camp Home Ha tetszett az összeállításunk, akkor bátran csatlakozz a Szárazépitészeti Design népes táborához, melyet ITT is megtehetsz. Így nem maradsz… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!