Szárazépítészeti Design

Krebsz Zsuzsanna – Egy pihenésre berendezett csigaház (14 kép)

Ez a szinte egyterűvé tett lakás egy középkorú hölgy kikapcsolódásra, pihenésre berendezett “csigaháza”, ahová belvárosi otthonából hétvégéken kiruccan. Megbízóm állandó lakását is én terveztem, tehát ismertem igényeit a kevésbé megszokott megoldások iránt. Skandináv egyszerűségre törekedtem és a lehető legnagyobb tágasságra, ami 65 négyzetméteren megvalósítható. A tolóajtók csak jelképesen szeparálják a hálót, amellyel egy térben került… Tovább »

15 négyzetméteren is van élet – fiatalos lakás életkezdőknek (16 kép)

Mini lakásokat bemutató otthontúránk következő állomása egy apró, igen apró, mindössze 15 négyzetméteres lakás. A tervezőknek ebben a pici térben kellett helyet találni minden lényeges funkciónak: a küldetés sikerült, van nappali/háló, konyha, fürdő és a tárolás is megoldott. Az alaprajzon jól látszik, hogy a berendezésnél igyekeztek elkerülni a térben álló bútorok használatát, minden a fal… Tovább »

A mesés türkiz és az üde napsárga színbe öltöztetett konyha (5 kép)

Biztosan mindenkinek van kedvenc színe, amitől mosolyogni támad kedve, ami akkor is képes jókedvet csempészni az életébe, ha épp nincs a legjobb hangulatban. A következő képeken bemutatott lakás tulajdonosai mindig is derűs és vidám otthont képzeltek el magunknak. A felkért tervezők a kérés megvalósításához három színt vettek alapul: a türkizt, a napsárgát és a mindig,… Tovább »

Micro loft lakás természetes nyersfa ölelésében (7 kép alaprajzzal)

Nagyon sokféle kisméretű lakás létezik: van, ahol az alaprajz lehetővé teszi, hogy a tervezők egy síkra koncentrálva tervezzenek meg minden funkciót, létezik azonban olyan otthon is, ahol muszáj megtörni a teret, így kihasználva a vertikális terjeszkedés nyújtotta lehetőségeket. Gyakori megoldás, hogy a hálóhelyiséget az ilyen apró lakóterekben galériára helyezik. Adrian Iancu látványtervező is ezt a… Tovább »

Felfelé terjeszkedő mini lakás (13 kép + videó)

Biztos mindenki látott már két lakóház közé beékelődött kihasználatlan teret. Kevés embernek jutna eszébe, hogy egy ilyen “rést” használni is lehet valamire, akár komplex lakást is ki lehet benne alakítani. Jakub Szczesny lengyel építész egy ilyen résbe álmodta meg a világ legkeskenyebb otthonát, amelyben minden megtalálható, amire lakójának szüksége van. A Keret Háznak keresztelt felfelé… Tovább »

Stílusos skandináv tetőtéri otthon (21 kép)

Tetőtérben élni életforma: van, aki szereti, van, aki ki nem állhatja, köztes út nem létezik. Egy tetőtéri otthonban mindennél fontosabb a fény, a világos színek, hogy a ferde falak nyomasztó érzését ellensúlyozni lehessen és becsalogassuk a napfényt a gerendák alá. A következő képeken bemutatott stockholmi otthont látva az embernek első pillanatban nem az jut eszébe,… Tovább »

Skandináv fehérség meleg színek ölelésében 39m2-en (10 kép)

Az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvendenek a skandináv stílusú otthonok, lakásbelsők. Bár vannak olyanok is, akik a túl sok fehéret sterilnek tartják, hiányolják a színeket s az általuk keltett dinamikát ezekből a lakásokból. A következő stockholmi lakótérben szintén a fehér szín dominál, de a meleg színű fapadló, a zöld növények, a nappali hangulatát meghatározó szőnyeg,… Tovább »

A jövő konyhapultja – Ikea Concept Kitchen 2025 (4 kép + videók)

Vannak, akik nagyon tudnak főzni, zsigerből megy nekik a fűszerezés, pikk-pakk megpucolják, felvágják a zöldségeket, percek alatt összedobnak egy látványnak sem utolsó, az ízlelőbimbóknak pedig valóságos élményt nyújtó ételkölteményt. Mindehhez nem kell nekik szinte semmi: ráérzésre, ránézésre képesek megbecsülni mennyi kell egy-egy hozzávalóból, szintén az ösztöneikre hagyatkoznak, amikor az ételízesítés kerül sorra. De még a… Tovább »

Loft lakás merész zöld konyhával (6 kép)

Egyre népszerűbbek szerte a világon a loft lakások. Mit is jelent valójában az a szó, hogy loft? Általában régi, lerobbant, már használaton kívüli raktárak, gyárépületek felújításával, átalakításával létrehozott egybefüggő térből, terekből álló világos, nagy belmagasságú új lakás. A most bemutatásra kerülő lakótér is ezt az irányvonalat erősíti. A kibontott téglafal, a betonpadló, a betonból készült… Tovább »

Könnyedség és funkcionalitás egy modern otthonban (4 kép)

Az új építésű, modern otthonok világához jól illik az Art Nouveau stílust jellemző könnyedség, kifinomultság és funkcionalitás. Ezt a hármasságot szem előtt tartva rendezték be a tervezők a következő képeken szereplő lakást. A konyha, a kényelmes ebédlő és az otthonos nappali egy légtérben található. A szabályos formák, a kifinomult elegancia különösen ízlésessé varázsolja a belső… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!