Szárazépítészeti Design

15 négyzetméteren is van élet – fiatalos lakás életkezdőknek (16 kép)

Mini lakásokat bemutató otthontúránk következő állomása egy apró, igen apró, mindössze 15 négyzetméteres lakás. A tervezőknek ebben a pici térben kellett helyet találni minden lényeges funkciónak: a küldetés sikerült, van nappali/háló, konyha, fürdő és a tárolás is megoldott. Az alaprajzon jól látszik, hogy a berendezésnél igyekeztek elkerülni a térben álló bútorok használatát, minden a fal… Tovább »

Micro loft lakás természetes nyersfa ölelésében (7 kép alaprajzzal)

Nagyon sokféle kisméretű lakás létezik: van, ahol az alaprajz lehetővé teszi, hogy a tervezők egy síkra koncentrálva tervezzenek meg minden funkciót, létezik azonban olyan otthon is, ahol muszáj megtörni a teret, így kihasználva a vertikális terjeszkedés nyújtotta lehetőségeket. Gyakori megoldás, hogy a hálóhelyiséget az ilyen apró lakóterekben galériára helyezik. Adrian Iancu látványtervező is ezt a… Tovább »

Felfelé terjeszkedő mini lakás (13 kép + videó)

Biztos mindenki látott már két lakóház közé beékelődött kihasználatlan teret. Kevés embernek jutna eszébe, hogy egy ilyen “rést” használni is lehet valamire, akár komplex lakást is ki lehet benne alakítani. Jakub Szczesny lengyel építész egy ilyen résbe álmodta meg a világ legkeskenyebb otthonát, amelyben minden megtalálható, amire lakójának szüksége van. A Keret Háznak keresztelt felfelé… Tovább »

Skandináv fehérség meleg színek ölelésében 39m2-en (10 kép)

Az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvendenek a skandináv stílusú otthonok, lakásbelsők. Bár vannak olyanok is, akik a túl sok fehéret sterilnek tartják, hiányolják a színeket s az általuk keltett dinamikát ezekből a lakásokból. A következő stockholmi lakótérben szintén a fehér szín dominál, de a meleg színű fapadló, a zöld növények, a nappali hangulatát meghatározó szőnyeg,… Tovább »

Fiatalos életérzés 48 négyzetméteren (16db 3D terv)

Egylégterű térben élni sok lemondással, kompromisszummal jár. Nem mindig kellemes élmény a nappali bútorról közvetlenül a konyhai mosogatóba látni, vagy kinyitható kanapén aludni minden éjszaka egy kényelmes franciaágy helyett. Hogyan lehet mégis tökéletes komfortot teremteni egy egylégterű lakótérben? Egy dobogóra épített, tolóajtók mögé rejtett ágy és többféle, transzformálható bútor segítségével gyerekjáték a megoldás. A mozgatható,… Tovább »

Pici lakás loft hatás fiataloknak fehér-barna kombinációban (12 kép)

Ez a lakás az egyik legszokatlanabb felújítási megbízása volt Specht Harpman csapatának Manhattan-ben.A lakás elrendezése nem egy hétköznapi tér volt – 4 szintes (25 méter szintkülönbséggel) és közel 40 m2.Őszintén szólva első hallásra és többszöri elolvasásra is eléggé bizarrnak tűnik. Megnézve a képeket egy valóban szuper ötletes, modern otthont sikerült megtervezni – főleg fiatalok részére, mert a lépcsők mennyiségében nincs hiány! … Tovább »

Egy francia eszméletlen pici és modern lakás fiataloknak (9 kép)

El tudsz képzelni 18 négyzetméteren egy modern és kedves otthont? Gondolom nem! Akkor most bemutatjuk Neked! Géraldine Laferté Interior Designers & Decorators csapata a következő elv szerint állt neki a tervezésnek: amit nem használsz állandóan – hajtsd-csukd le. E koncepció alapján születtek meg az alábbi használati bútorok: az étkezőpult, a dohányzó asztal és az ágy is.Sajnos sem a fürdőszobáról nem találtam képet és… Tovább »

Fiatalosan dinamikus lakás életkezdőknek ajánlva (10 kép)

Egy kis alapterületű lakásban minden funkciónak és tárgynak előre meg kell tervezni a végleges helyét és módját. Az ötlettől a tervezésen át a végleges kialakításig – minden tényezőt aprólékosan át kell gondolni, hiszen nem lehetnek felesleges használati tárgyak a helyszűke miatt. Minden bútornak, kialakított résznek célja van, mely akár több funkcióval is felruházható.Ráadásul elvárjuk, hogy jól is nézzen ki… Tovább »

Fiatalos skandináv otthon egy tetőtérben 30m2-en (18 kép)

Stockholm egyik negyedében található az a 1918-ban épített ház, melynek most a tetőterében teszünk egy virtuális otthontúrát. Maga a lakás csupán 30m2 területen fekszik, de ötletes lakberendezésével sikerült funkcionálisan elválasztani az adott teret. Fiatalosan letisztult képet alkot – a fiatalok életkezdéshez kell ennél több?A közelmúltban értékesítették 263e $-ért. forrás Ha tetszett az összeállításunk, akkor bátran csatlakozz a Szárazépitészeti Design népes táborához, melyet ITT is megtehetsz.Így nem maradsz le… Tovább »

Elképesztően pici lakás Párizsban (19 kép, videóval)

El tudsz képzelni 8 négyzetméteren egy lakást? Ha nem, akkor most bemutatjuk Neked! Lehetséges, hogy azt gondolod ez csakis egy zsúfolt tér lehet tele bútorokkal és lakberendezési tárgyakkal. De nem, ez az elképesztő lakásterv első ránézésre egy ruhásszekrénynek tűnik. Valóban az, de mégsem a megszokott formában, hiszen e mögött a kialakítás mögött rejtőzik az összes funkció (tárolás, alvás, étkezés)… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!