Szárazépítészeti Design

Ültessünk virágot szekrénybe, avagy újragondolt tárgyak a kertben (47 kép)

Hány virágcserepet vettél már életedben és hány tetszett úgy isten igazából, aminek az ára is megfizethető volt? Valljuk be őszintén a virágcserép vagy olcsó és csúnyácska vagy drága és szép. A virágokat viszont el kell ültetni valamibe, mert csak úgy szabadon nem nőhetnek az erkélyen, balkonon, de néha még a kertben is jobb, ha tartóba… Tovább »

Esővízgyűjtő házilag a környezettudatosság jegyében (8 kép)

Esővizet gyűjteni több szempontból is megéri: pénzt lehet spórolni vele, határozottan környezetbarát cselekedet és a nyári szárazság idején kiváló vízforrást biztosít szomjazó növényeinknek, amikor esetleg vízkorlátozást vezetnek be a nagy melegre való tekintettel. Az esővíz gyűjtésére többféle, készen kapható eszköz is rendelkezésre áll, de miért ne csinálhatnánk ezt is házilag, olcsón, néhány egyszerű alapanyag felhasználásával?… Tovább »

Elképesztő ötletek – Szuper homokozók házilag (33 kép)

Majd’ minden gyerek szeret homokozni. A barkácsboltok, áruházak tele vannak különböző típusú, nagyságú, minőségű, anyagú homokozókkal…, csak választani kell és már vihetjük is haza a kiszemelt példányt…. Kíváncsi vagy a folytatásra? ITT elolvashatod!Folyamatosan frissülő blogtartalom a Reblogon.http://inspiralo-otthonok.reblog.hu/   Csatlakozz a Inspiráló Otthonok népes táborához, melyet ITT is megtehetsz.Így nem maradsz le a mesés otthontúráinkról, kreatív lakberendezési ötleteinkről, inspiráló… Tovább »

Elképesztő ötletek – Régi kádak új élete (32 kép)

Ha új használati tárgyat veszünk, akkor a régitől igyekszünk mielőbb megszabadulni, hogy legyen helyünk hova tenni a friss szerzeményt. De vannak olyan tárgyak, amelyek olyannyira a szívünkhöz nőttek, hogy a szemétdomb helyett méltóbb véget képzelünk el nekik. Ki mondta, hogy egy tárgy csak egy funkciónak felelhet meg? Miért ne lehetne például egy kiszuperált kádat újrahasznosítani,… Tovább »

Építsünk fészert raklapból! (13 kép)

Hatalmas divat manapság a raklapok újrahasznosítása, átalakítása bútorrá, konyhai kiegészítővé, tárolórendszerré stb. Felsorolni is nehéz felhasználásának számtalan kreatív módját. Ha már annyi mindent csinálnak ebből az univerzálisan használható termékből, miért ne készülhetne belőle valami igazán impozáns, komplex darab, mondjuk egy fészer tüzifatárolóval? A képeken bemutatott 15 négyzetméteres, igényesen megépített házikó összes fala és a tetőszerkezete… Tovább »

“… mint a mesében!” – Játékos és részletgazdag kültéri fotósorozat (25 kép)

Veletek is megtörtént már? Séta, könnyed kiruccanás vagy egy kellemes kirándulás alkalmával – ez a felkiáltás hagyta el mindenfajta előzetes gondolatmenet nélkül az ajkaitokat: … Ez olyan mesebeli! … mint a mesében! …Lássuk csak… 🙂 Miként lehet e szerfelett varázslatos tudás hatalmába kerülni!Egy apró titka van, hogy mindig a részletekben kell keresni a mesebeli erejét. Próbáljuk meg jobban, mélyebben… Tovább »

48. heti TOP 10 – Mesés kerti pihenők (10 kép)

HÉTFŐ (november 24.) 48. hét – KERTI PIHENŐ TOP 10 Megfelelően kialakított pihenőhelyeket nem csak nyáron vehetünk birtokba, hanem akár a hidegebb idő beköszöntével is, amikor a nap még kellő meleggel tudja bőrünket simogatni. Bátran tegyük és egy kedvenc könyv vagy magazin társaságában akár hosszú perceket is tölthetünk el. A mai napon erre hozok inspiráló megoldásokat! Főszereplőként… Tovább »

Nyári bunker – nemcsak gyermekeknek (13 kép)

Tegyük fel, hogy most nyár van. 🙂 Szeretnéd elalvásnál hallgatni a békák szerelmi kuruttyolásait illetve addig bámulni éjszaka sötétjében a csillagokat, amíg álomra nem szenderülsz? Sőt, esetleg már a harmadik X-et is magad mögött tudod, így a kényelmes alvás is fontos számodra? Akkor ajánlom a figyelmedbe a németországi Baumraum cég kínálatát. Ezt a magaslaton álló faháztípust egy  münsteri család kertjében… Tovább »

44. heti TOP 10 – Mesés kerti pihenők (10 kép)

HÉTFŐ (október 27.) 44. hét – KERTI PIHENŐ TOP 10 Megfelelően kialakított pihenőhelyeket nem csak nyáron vehetünk birtokba, hanem akár ősszel amikor a nap még kellő meleggel tudja bőrünket simogatni. Bátran tegyük és egy kedvenc könyv vagy magazin társaságában akár hosszú perceket is tölthetünk el. A mai napon erre hozok inspiráló megoldásokat! Neked melyik lett a… Tovább »

43. heti TOP 10 – Mesés kerti teraszok (10 kép)

HÉTFŐ (október 20.) 43. hét – TERASZ TOP 10 Mindegyik évszaknak meg van a maga szépsége. Az Ősz meleg színekbe festi a fák lombkoronáját; hűvösebb éjszakáival előveteti velünk a puha kötött takaróinkat; merengünk a meleg gyümölcsteákat szorongatva az ablak előtt; önfeledten örülünk minden egyes napsugárnak, mely cirógatja az arcunkat; szökkenéssekkel közlekedünk egy esősebb hétköznapon… Neked mit jelent az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!