Szárazépítészeti Design

Krebsz Zsuzsanna – Egy pihenésre berendezett csigaház (14 kép)

Ez a szinte egyterűvé tett lakás egy középkorú hölgy kikapcsolódásra, pihenésre berendezett “csigaháza”, ahová belvárosi otthonából hétvégéken kiruccan. Megbízóm állandó lakását is én terveztem, tehát ismertem igényeit a kevésbé megszokott megoldások iránt. Skandináv egyszerűségre törekedtem és a lehető legnagyobb tágasságra, ami 65 négyzetméteren megvalósítható. A tolóajtók csak jelképesen szeparálják a hálót, amellyel egy térben került… Tovább »

Stílusos skandináv tetőtéri otthon (21 kép)

Tetőtérben élni életforma: van, aki szereti, van, aki ki nem állhatja, köztes út nem létezik. Egy tetőtéri otthonban mindennél fontosabb a fény, a világos színek, hogy a ferde falak nyomasztó érzését ellensúlyozni lehessen és becsalogassuk a napfényt a gerendák alá. A következő képeken bemutatott stockholmi otthont látva az embernek első pillanatban nem az jut eszébe,… Tovább »

Könnyedség és funkcionalitás egy modern otthonban (4 kép)

Az új építésű, modern otthonok világához jól illik az Art Nouveau stílust jellemző könnyedség, kifinomultság és funkcionalitás. Ezt a hármasságot szem előtt tartva rendezték be a tervezők a következő képeken szereplő lakást. A konyha, a kényelmes ebédlő és az otthonos nappali egy légtérben található. A szabályos formák, a kifinomult elegancia különösen ízlésessé varázsolja a belső… Tovább »

Vadregényes luxus nyaraló az erdő szélén (18 kép)

Mindenkinek az életében eljön a pillanat, amikor arra vágyik, hogy távol a város zajától, egy zöldellő erdő közepén építse fel álmai otthonát vagy nyaralóját. Az Egyesült Államokbeli Crow’s Nest Residence (Sugar Bowl, Kalifornia) pontosan ilyen: a BVC Architects által tervezett 520 négyzetméteres lakóépület az ideális hely, ha valaki csendre, nyugalomra, kikapcsolódásra vágyik, akár télen, akár… Tovább »

48. heti TOP 10 – Álomszép nappalik (10 kép)

SZERDA (november 26.) 48. hét – NAPPALI TOP 10 Közeledik a tél, így most kizárólag kandallós nappalik következnek, melynek társaságában meghitt estéket tölthetünk szeretett családunk körében.Most is a Houzz.com weboldalról hozom a válogatást, mely az elmúlt héten a legnagyobb tetszést aratta a felhasználók között.Kellemes nézelődést hozzá! Van benne egy kakukktojás. Rájöttél melyik kép az? 🙂 Ha tetszett az összeállításunk, akkor bátran csatlakozz a Szárazépitészeti Design népes táborához,… Tovább »

Látványos kandallók – a családi fészek meghitt varázsa (15 kép)

A hűvös estéken megnyugtatóan hat ránk a lobogó tűz látványa, a lángok alatt roppanó fa hangulata, akár egy számunkra kedves személy vagy régóta olvasásra váró bestseller könyv társaságában. Számos kandallótípus és stílus elérhető már a hazai piacon, melyből én egy csokornyit hoztam bemutatásra a világ különböző pontjairól. Van kedvenced? Ha tetszett az összeállításunk, akkor bátran csatlakozz a Szárazépitészeti Design népes táborához,… Tovább »

Egy luxus kastélyi stílus Angliából (20 kép)

Egy 6000 négyzetméternyi területen fekvő ingatlan teljes átváltozása Roselind Wilson Design által, mely a korabeli londoni Mansoin háztömbben található. A komplex belsőépítészeti tervezet a megrendelő különleges egyéni igényeit kitűzve alkotott egy fényűző kortárs, minden igényt luxus színvonalon kiszolgáló otthont.                                  … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!