Szárazépítészeti Design

Krebsz Zsuzsanna – Egy pihenésre berendezett csigaház (14 kép)

Ez a szinte egyterűvé tett lakás egy középkorú hölgy kikapcsolódásra, pihenésre berendezett “csigaháza”, ahová belvárosi otthonából hétvégéken kiruccan. Megbízóm állandó lakását is én terveztem, tehát ismertem igényeit a kevésbé megszokott megoldások iránt. Skandináv egyszerűségre törekedtem és a lehető legnagyobb tágasságra, ami 65 négyzetméteren megvalósítható. A tolóajtók csak jelképesen szeparálják a hálót, amellyel egy térben került… Tovább »

Felfelé terjeszkedő mini lakás (13 kép + videó)

Biztos mindenki látott már két lakóház közé beékelődött kihasználatlan teret. Kevés embernek jutna eszébe, hogy egy ilyen “rést” használni is lehet valamire, akár komplex lakást is ki lehet benne alakítani. Jakub Szczesny lengyel építész egy ilyen résbe álmodta meg a világ legkeskenyebb otthonát, amelyben minden megtalálható, amire lakójának szüksége van. A Keret Háznak keresztelt felfelé… Tovább »

Stílusos skandináv tetőtéri otthon (21 kép)

Tetőtérben élni életforma: van, aki szereti, van, aki ki nem állhatja, köztes út nem létezik. Egy tetőtéri otthonban mindennél fontosabb a fény, a világos színek, hogy a ferde falak nyomasztó érzését ellensúlyozni lehessen és becsalogassuk a napfényt a gerendák alá. A következő képeken bemutatott stockholmi otthont látva az embernek első pillanatban nem az jut eszébe,… Tovább »

Skandináv fehérség meleg színek ölelésében 39m2-en (10 kép)

Az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvendenek a skandináv stílusú otthonok, lakásbelsők. Bár vannak olyanok is, akik a túl sok fehéret sterilnek tartják, hiányolják a színeket s az általuk keltett dinamikát ezekből a lakásokból. A következő stockholmi lakótérben szintén a fehér szín dominál, de a meleg színű fapadló, a zöld növények, a nappali hangulatát meghatározó szőnyeg,… Tovább »

89 m2 – Modernitás és funkcionalitás a legfelső emeleten (45 kép)

Szürke-fehér-fekete. Milyen lehet egy olyan otthonban élni, amit ezek a színek uralnak? Unalmas, egyhangú, lehangoló? Dehogy! Nem kell hozzá más csak nyitott, egybefüggő terek, gyönyörű, meleg színű fa padlóburkolat, jól megválasztott, stílusos kiegészítők, átlátszó üvegfelületek és egy hatalmas téglafal a nappaliban. Egy ilyen környezetben a szürke-fehér-fekete színkombináció egyensúlyt teremt, letisztulttá és harmonikussá varázsolja a lakóhelyiségeket…. Tovább »

Fiatalos életérzés 48 négyzetméteren (16db 3D terv)

Egylégterű térben élni sok lemondással, kompromisszummal jár. Nem mindig kellemes élmény a nappali bútorról közvetlenül a konyhai mosogatóba látni, vagy kinyitható kanapén aludni minden éjszaka egy kényelmes franciaágy helyett. Hogyan lehet mégis tökéletes komfortot teremteni egy egylégterű lakótérben? Egy dobogóra épített, tolóajtók mögé rejtett ágy és többféle, transzformálható bútor segítségével gyerekjáték a megoldás. A mozgatható,… Tovább »

Fiatalos modern otthon 50 négyzetméteren (17 3D terv)

Képzeljünk magunk elé egy 50 négyzetméteres hazai lakást! Nem kell nagyon megerőltetni a fantáziánkat, mert lakótelepeink tele vannak ilyen típusú otthonokkal: agyonszabdalt alaprajzú másfél-kétszobás életterek pici konyhával és fürdővel, kihasználatlan közlekedőkkel, sötét, robusztus bútorokkal, amik agyonnyomják az amúgy is szűkös helyet. Pedig van más lehetőség is! Nyitott terek, többfunkciós lakóhelyiségek, élénk színek semleges háttérben, a… Tovább »

Milyen egy spanyol imádnivalóan tökéletes ökootthon? Megmutatjuk! (11 kép)

Manapság kiemelkedő fontossággal bír a környezetvédelem, a környezettudatos életmód, hogy a jövő generációi is részesülhessenek a Föld jótéteményeiből. A környezettudatosság, a természet tisztelete az építészetben is egyre nagyobb szerephez jut.  Kiváló példája ennek a szemléletnek az a Madrid közelében épült ház, amely úgy szolgálja a fenntartható fejlődést, hogy közben a legnagyobb kényelmet nyújtja a benne… Tovább »

52. heti TOP 10 – Hálószobák nagycsaládosoknak (10 kép)

Nagycsaládosként, többgyermekesként komoly gondot okoz az otthon kialakításánál, hogy hol-miként-hogyan fognak gyermekeink elférni. Most kifejezetten csak a fekhelyre fókuszálunk. Szombatonként ismét a Houzz.com weboldalról hozok hálószoba válogatást, mely az elmúlt időszakban a legnagyobb tetszést aratta a felhasználók között.Kellemes nézelődést hozzá! Ha tetszett az összeállításunk, akkor bátran csatlakozz a Szárazépitészeti Design népes táborához, melyet ITT is megtehetsz.Így nem maradsz le a mesés otthontúráinkról, kreatív lakberendezési ötleteinkről, inspiráló blogbejegyzéseinkről sem! Köszönöm!... Tovább »

49. heti TOP 10 – Buja gyönyörökbe űző hálószobák (10 kép)

Ma egy kivételes poszt került ki kezeim közül – a Sorskerék blog egy történetét olvashatjátok el (bátran kattintsatok a blognévre), melyet ezek a buja színekkel és érzéki tapintású anyagokkal megbolondított feminin hálószobák ihlették az írónőt. Az elbűvölni készülő lila, a mély tónusokkal vibráló bordó, a luxus fekete közös színek harmóniája agyunk és mély érzékeink vágyait kezdik felszínre hozni. A színek mellett a megfelelően… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!