Szárazépítészeti Design

Loft lakás merész zöld konyhával (6 kép)

Egyre népszerűbbek szerte a világon a loft lakások.
Mit is jelent valójában az a szó, hogy loft?
Általában régi, lerobbant, már használaton kívüli raktárak, gyárépületek felújításával, átalakításával létrehozott egybefüggő térből, terekből álló világos, nagy belmagasságú új lakás.

A most bemutatásra kerülő lakótér is ezt az irányvonalat erősíti. A kibontott téglafal, a betonpadló, a betonból készült konyhasziget és a sok szürke szín az indusztriális jelleget hivatott hangsúlyozni.

A komorságot élénk, vidám színű kiegészítőkkel, melegséget árasztó faburkolatokkal és a konyha látványos, merész zöld színével igyekeztek ellensúlyozni a tervezők.

A konyha, amely összekötő kapocsként funkcionál a lakótér közösségi és a privát szférája között, három fő részre tagolódik: a főzés színterére, ahol minden ehhez szükséges eszköz megtalálható, a középső részre a betonszigettel és a rakodófelületként szolgáló raklapfallal, valamint a szemközti fal területére, ahol a beépített konyhai eszközök és tárolószekrények találhatók.

A hálórészt csupán egy fémkeretbe foglalt, üvegből készült tolóajtó választja el a nappalitól: így jól érvényesül a lakás egybefüggő jellege, de egy mozdulattal megteremthető a személyes tér is.

Tervező: PROformadesign
Írta: R. Fonyó Barbara

file1420723793 file1420723809 file1420723837file1420723867file1420723848file1420723822  

Ha tetszett az összeállításunk, akkor bátran csatlakozz
Szárazépitészeti Design népes táborához, melyet ITT is megtehetsz.
Így nem maradsz le a mesés otthontúráinkról, kreatív lakberendezési ötleteinkről, inspiráló blogbejegyzéseinkről sem!

Köszönöm!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Natália Balogh says:

    Nagyon hasznos cikk! 🙂 Nekem is pici a lakásom, én ezzel a kinyithatós kanapéval oldottam meg az ágyat: http://www.riodesign.hu/ada-tom-tailor-ulogarnitura-kanape/ada-flexy-kanape Kinek hogy tetszik?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!