Szárazépítészeti Design

Milyen egy spanyol imádnivalóan tökéletes ökootthon? Megmutatjuk! (11 kép)

Manapság kiemelkedő fontossággal bír a környezetvédelem, a környezettudatos életmód, hogy a jövő generációi is részesülhessenek a Föld jótéteményeiből. A környezettudatosság, a természet tisztelete az építészetben is egyre nagyobb szerephez jut. 

Kiváló példája ennek a szemléletnek az a Madrid közelében épült ház, amely úgy szolgálja a fenntartható fejlődést, hogy közben a legnagyobb kényelmet nyújtja a benne élőknek.

A ház a maga nemében egyedülálló: a terverzők tökéletesen alkalmazkodtak a környék domborzati viszonyaihoz. Az épület két részből áll, a különálló tereket egy üvegfalú lejtős folyosó köti össze, amely követi a hegyek vonulatát: a kivitelezés során nem egyenlítették ki a szintkülönbséget, hanem a ház szerkezetét igazították hozzá.

Kép 002

A ház berendezése is a természetközeliséget sugallja: visszafogott, pasztell – bézs, sárgásbarna – színek a falakon, berendezési tárgyakon, sok fa az enteriőrben.
A bútorok között vannak modern és egyszerűbb darabok is, ez a kettősség az egész házra jellemző, de leghangsúlyosabban a konyhában érhető tetten: a főzés terének modern, letisztult arculatát az ebédlő rusztikussága ellensúlyozza.

Kép 004 Kép 005 Kép 006 Kép 003 Kép 007 Kép 008 Kép 009 Kép 010

Különleges látványt nyújt a hálószobával egy légtérbe épített fürdő a padlóba süllyesztett káddal.

Kép 011 Kép 012

A lakóépület energiaszükségletét is környezetbarát módon biztosítják: napelemekkel fűtik a medence vízét, a lakótérben pedig a kandalló által felmelegített levegőt csöveken keresztül juttatják el a többi helyiségbe.
Írta: R. Fonyó Barbara

forrás

Ha tetszett az összeállításunk, akkor bátran csatlakozz a Szárazépitészeti Design népes táborához, melyet ITT is megtehetsz.
Így nem maradsz le a mesés otthontúráinkról, kreatív lakberendezési ötleteinkről, inspiráló blogbejegyzéseinkről sem!

Köszönöm!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!