Szárazépítészeti Design

Pici lakás loft hatás fiataloknak fehér-barna kombinációban (12 kép)

Ez a lakás az egyik legszokatlanabb felújítási megbízása volt Specht Harpman csapatának Manhattan-ben.
A lakás elrendezése nem egy hétköznapi tér volt – 4 szintes (25 méter szintkülönbséggel) és közel 40 m2.
Őszintén szólva első hallásra és többszöri elolvasásra is eléggé bizarrnak tűnik. 
Megnézve a képeket egy valóban szuper ötletes, modern otthont sikerült megtervezni – főleg fiatalok részére, mert a lépcsők mennyiségében nincs hiány! 

Manhattan-Micro-Loft-by-Specht-Harpman-12

A tervezés kezdetén ésszerű helyeket kellett kialakítani akár a nappali kanapéja vagy akár az ágy részére. A tervezőiroda megoldásként szintekre osztotta a lakást a magas beltéri adottságot szem előtt tartva, mely mégis látványában egy nyitott, világos érzetet kelt bennünk.
Legalsó szinten lépünk be a lakásba, itt foglal helyet a konyhai rész is. Kisebb szinteltolással, tényleg csak néhány lépcsőfok – a nappali térbe jutunk. Itt kanapé, egy látványos és funkcionális lépcső a fő berendezési tárgy. A következő térbe feljutva a hálószoba egy ággyal és megint egy funkcionális dekoratív lépcsővel várja a lakóit. Ráadásul, mivel a lakáshoz egy pici tetőkert is tartozik, így kisebb lépcsőzés után a legfelső szintre jutunk.
Egy légtérben található minden helyiség, illetve ez alól egy kivétel van – a lakás egyetlen ajtajával elzárt fürdőszobája.
Mivel a lakásnak parányi a mérete, így minden talpalatnyi helyet használatba vettek. A lépcsők nem csupán közlekedésre valók, hanem a tárolószekrényeknek és fiókoknak adnak helyet. A fürdőszoba kialakítása is egy lépcsőház melletti térben lett megoldva, nem megtörve a lakás nyitott hangulatát.

Manhattan-Micro-Loft-by-Specht-Harpman-01Manhattan-Micro-Loft-by-Specht-Harpman-02Manhattan-Micro-Loft-by-Specht-Harpman-03 Manhattan-Micro-Loft-by-Specht-Harpman-09

A konyhabútorba építették be a főbb háztartási készülékeket – egyedül a mosogató és a tűzhely maradt szem előtt. 
Színvilágában a főhangsúlyt a sötétbarna kapta, mely bekeretezi és egységessé teszi a teret a padlózat és a spirális lépcsőkiépítés által.
Tekintettel a számos beépített funkció által, maga a lakberendezés minimális számban történt meg – csak egy kényelmes kanapéra dohányzóasztallal, kényelmes ágyra és pár székre van szükség.

Manhattan-Micro-Loft-by-Specht-Harpman-04 Manhattan-Micro-Loft-by-Specht-Harpman-05 Manhattan-Micro-Loft-by-Specht-Harpman-06 Manhattan-Micro-Loft-by-Specht-Harpman-07 Manhattan-Micro-Loft-by-Specht-Harpman-08 Manhattan-Micro-Loft-by-Specht-Harpman-10 Manhattan-Micro-Loft-by-Specht-Harpman-11

Fényképész: Taggart Sorensen

Ha tetszett az összeállításunk, akkor bátran csatlakozz a Szárazépitészeti Design népes táborához, melyet ITT is megtehetsz.
Így nem maradsz le a mesés otthontúráinkról, kreatív lakberendezési ötleteinkről, inspiráló blogbejegyzéseinkről sem!

Köszönöm!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!