Szárazépítészeti Design

Elképesztően pici lakás Párizsban (19 kép, videóval)

El tudsz képzelni 8 négyzetméteren egy lakást?
Ha nem, akkor most bemutatjuk Neked!

Lehetséges, hogy azt gondolod ez csakis egy zsúfolt tér lehet tele bútorokkal és lakberendezési tárgyakkal. De nem, ez az elképesztő lakásterv első ránézésre egy ruhásszekrénynek tűnik. Valóban az, de mégsem a megszokott formában, hiszen e mögött a kialakítás mögött rejtőzik az összes funkció (tárolás, alvás, étkezés)

Ez a kicsi, önálló lakás Párizsban található, melyet egy család bébiszittere számára tervezett a Kitoko Studio. A koros Haussmann házban lett kialakítva egy régi cselédszobából, és természetesen a gyermekek közvetlen szomszédságában található.

Compact-Apartment-In-Paris-by-Kitoko-Studio-1

A Kitoko Studio megálmodta, hogy az ilyen típusú pici szobák, melyek a ház legfelső szintjén helyezkednek el nem csak tárolási funkciókat képesek ellátni.
Terveik által egy egyszemélyes, minden igényt ellátó lakot voltak képesek kihozni a piciny térből. Hiszen a szekrényben nem csak tárolhatjuk a legfőbb tárgyainkat, hanem egy magaslati fekvőfelületet (klausztrofóbiásoknak nem ajánlott) kapunk egy kihúzható feljáróval, sőt egy ugyancsak kihúzható asztalt is rejtve van a csodás építményben. A térben közvetlen az ablak elé terveztek egy konyhai munkafelületet mosogatóval, mely lehajtható felülete még nagyobb pakoló felületté alakítható.
Sőt kialakításra került még egy zuhanyzós-mosdós wc. 

Minden olyan funkciót képesek voltak létrehozni 8 m2-nyi területen, mely egy függetlenebb élet kialakításához elengedetlen. 

Compact-Apartment-In-Paris-by-Kitoko-Studio-4Compact-Apartment-In-Paris-by-Kitoko-Studio-3Compact-Apartment-In-Paris-by-Kitoko-StudioCompact-Apartment-In-Paris-by-Kitoko-Studio-2Compact-Apartment-In-Paris-by-Kitoko-Studio-13Compact-Apartment-In-Paris-by-Kitoko-Studio-6Compact-Apartment-In-Paris-by-Kitoko-Studio-14Compact-Apartment-In-Paris-by-Kitoko-Studio-5Compact-Apartment-In-Paris-by-Kitoko-Studio-16Compact-Apartment-In-Paris-by-Kitoko-Studio-15Compact-Apartment-In-Paris-by-Kitoko-Studio-7Compact-Apartment-In-Paris-by-Kitoko-Studio-8Compact-Apartment-In-Paris-by-Kitoko-Studio-9Compact-Apartment-In-Paris-by-Kitoko-Studio-10Compact-Apartment-In-Paris-by-Kitoko-Studio-17Compact-Apartment-In-Paris-by-Kitoko-Studio-18Compact-Apartment-In-Paris-by-Kitoko-Studio-19Compact-Apartment-In-Paris-by-Kitoko-Studio-20
fényképész: Fabienne Delafraye
fordította: Davcsó Adrienn

 


Ha tetszett az összeállításunk, akkor bátran csatlakozz a Szárazépitészeti Design népes táborához, melyet ITT is megtehetsz.
Így nem maradsz le a mesés otthontúráinkról, kreatív lakberendezési ötleteinkről, inspiráló blogbejegyzéseinkről sem!

Köszönöm!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!