Szárazépítészeti Design

Fiatalos lakás letisztult minimalista stílusban Japánban (13 kép)

A japánok belsőépítészek kedvenc stílusa a letisztult minimalizmus komplett térhasználattal.
A most bemutatni kívánt lakást is körbejárva tapasztalhatjuk minden egyes elemnek meg van a maga funkciója az adott térben. A megtervezett tereket főként a rend és a nyitottság jellemzi függetlenül attól, hogy az otthon építészeti adottságai behatárolnák.
Nyitott teret engednek a szemnek, melyben a levegő és az otthon kisugárzásából fakadó pozitív energia szobáról-szobára árad és ezáltal egy megnyugtató, harmonikus légkört teremt.
A természetesség és a fa a japán design alapvető eleme, melyek ennél a lakásnál is nagy mértékben alkalmazva lettek. Amikor a napfény és a meleg-pasztelles színek találkoznak, akkor egy kisebb alapterületű helyiséget is sokkal nyitottabbá, otthonosabbá varázsolnak.

A jelenlegi lakástúránk főszereplőjét Sinato Architects csapat újította fel. A ház Fujigaoka M-ként ismerik és közel 2 évtizede áll a lakók szolgálatára. A felújítás fő célja az volt, hogy a házaspárnak egy modernebb és kényelmesebb otthont hozzanak létre.

japanese-apartment-designwood-panel-design

Az építészek arra törekedtek, hogy nyitottabbá és egybefüggővé tegyék a tereket a házaspár számára.

mismatched-designlow-profile-sofabuilt-in-shelving

Az otthon helyiségei között nincsenek ajtók, sem a megszokott falak. Tervezésnél inább pengefalakat részesítették előnyben térelválasztás céljából, így a napfény korlátlanul bejárja az otthont bármelyik napszakban.

modern-work-arealeather-butterfly-chair cozy-bedroom

A lakásban egységesen a természetes fa látványa uralkodik, akár a belső térben, akár a berendezési tárgyakon, és a padló felszínén is – mely a japán design egyik fő alapköve.  Összességében az egész lakásnak egy családiasan meleg és meghitt érzetet ad.

tribal-woven-rugwood-panel-ideas-600x900

A háznak a központi része egy egybenyitott  konyha-étkező-nappali tér. Ennek az elválasztó eleme egy fával borított pengefal, mely könnyen bontható és átalakítható, ha a a házaspár életében kardinális változások lépnének életbe.

white-tile-backsplashsmall-japanese-home-designhome-floorplan
fordította: Patrik Chef
fényképész: Toshiyuki Yano

Ha tetszett az összeállításunk, akkor bátran csatlakozz a Szárazépitészeti Design népes táborához, melyet ITT is megtehetsz.
Így nem maradsz le a mesés otthontúráinkról, kreatív lakberendezési ötleteinkről, inspiráló blogbejegyzéseinkről sem!

Köszönöm!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!