Szárazépítészeti Design

Esőelvezetés – vízvezető lánccal (20 kép)

Megérkezett az Ősz a maga elkápráztató színvilágával, de ezáltal egyre több csapadékos nap fog az életünk részévé is válni.
Még időben, az évszaknak megfelelő ház körüli munkálatokat el kell végezni, így ezzel sok kellemetlen bosszúságtól kíméljük meg magunkat.
Ellenőrizni kell az ereszek, a lefolyócsövek és az átereszek átjárhatóságát, hogy az esővíznek akadálytalan útja legyen távozni.
Itthon általában a tetők vízelvezetése egy közeli csatornán keresztül történik, viszont amennyiben ez nem áll a rendelkezésre, akkor vízköpőt alkalmaznak. A vízköpő kialakításánál elsődleges szempont, hogy az elvezetett csapadék megfelelő helyre kell gyűlnie. Ideális egy terméskövekből, kavicsokból kialakított felület. A közlekedőutaktól is kellő távolságra kell elhelyezni, mivel számos baleseti forrás szülőatyja lehet (télen a jegesedés és a gyermekeink is beleakadhatnak).
A vízköpőből láncon keresztül vezethetjük el, melynek szép esztétikai látványa csak csendesebb eső esetén garantált. Erősebb égszakadás esetén nincs az a lánc, mely ezt szépen vezetni tudja.
Ha mégis ezek után azon töprengünk, hogy otthonunkban egy ilyet szeretnénk – akkor ajánlom a figyelmetekbe inspirációs képgyűjteményemet, hogy a világban milyen megoldásokkal oldották ezt meg.

Közelebbről megmutatom a csapadékelvezető láncot és a kialakított gyűjtőfelületet:

Csapadékelvezetés lánccal Csapadékelvezetés lánccal Csapadékelvezetés lánccal Csapadékelvezetés lánccal Csapadékelvezetés lánccal Csapadékelvezetés lánccal Csapadékelvezetés lánccal
Az kétségtelen, hogy lenyűgözőbb látványt nyújtanak, mint az ereszek alkalmazása:
Csapadékelvezetés lánccal Csapadékelvezetés lánccal Csapadékelvezetés lánccal Csapadékelvezetés lánccal Csapadékelvezetés lánccal Csapadékelvezetés lánccal Csapadékelvezetés lánccal Csapadékelvezetés lánccal Csapadékelvezetés lánccal Csapadékelvezetés lánccal Csapadékelvezetés lánccal Csapadékelvezetés lánccal Csapadékelvezetés lánccal

Ha tetszett az összeállításunk, akkor bátran csatlakozz a Szárazépitészeti Design népes táborához, melyet ITT is megtehetsz.
Így nem maradsz le a mesés otthontúráinkról, kreatív lakberendezési ötleteinkről, inspiráló blogbejegyzéseinkről sem!

Köszönöm!  

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!